7 січ. 2015 р.

СЯЙВО РІЗДВА ХРИСТОВОГО.

 

Різдво Христове – одне із найулюбленіших свят українців. Зима, часу вдосталь, тож можна і – добре розговітися після посту, і в гості сходити, і самим побувати у людей і книги почитати. До свята готувалися у кожній хаті: білили світлиці, прикрашали ікони вишитими рушниками, застеляли найкращі килими. Особливо готувалися до Святої вечері, подаючи дванадцять пісних страв. Розмаїття їх – величезне, та узвар і кутя мали бути на кожному столі. Так само, як і сплетений із житньої чи пшеничної соломи дідух. Він був символом усіх трьох зимових свят, то прибирали його аж після Водохрещі.
   «За Різдвяним столом» була викладка інформації в бібліотеці про Святвечір, Різдва
Традиції різдвяного святкування мають тисячолітню історію. Різдвяні дні і щонайперше саме Різдво – це унікальний, ні на що не схожий час у році, коли православні християни всього світу поринають в атмосферу дива, дарують собі та своїм близьким незабутню казку, входячи у рік прийдейдешній прибирали його аж після Водохрещі


 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар