Різдво Христове – одне із найулюбленіших свят українців. Зима, часу
вдосталь, тож можна і – добре розговітися після посту, і в гості сходити, і
самим побувати у людей і книги почитати. До свята готувалися у кожній хаті:
білили світлиці, прикрашали ікони вишитими рушниками, застеляли найкращі килими.
Особливо готувалися до Святої вечері, подаючи дванадцять пісних страв.
Розмаїття їх – величезне, та узвар і кутя мали бути на кожному столі. Так само,
як і сплетений із житньої чи пшеничної соломи дідух. Він був символом усіх
трьох зимових свят, то прибирали його аж після Водохрещі.
«За Різдвяним столом» була викладка
інформації в бібліотеці про Святвечір, Різдва
Традиції різдвяного святкування мають тисячолітню історію. Різдвяні
дні і щонайперше саме Різдво – це унікальний, ні на що не схожий час у році,
коли православні християни всього світу поринають в атмосферу дива, дарують собі
та своїм близьким незабутню казку, входячи у рік прийдейдешній прибирали його аж після Водохрещі


Немає коментарів:
Дописати коментар